Η LIMITED EDITION ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ADIDAS ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ.

Email Image

Όλα ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια, όταν ο Dr. James Naismith κάρφωσε στον τοίχο ενός γυμναστηρίου, στην Μασαχουσέτη , ένα καλάθι. Με τον τρόπο αυτό, δημιουργήθηκε το μπάσκετ με τα βασικά του στοιχεία να παραμένουν ίδια: Δέκα παίκτες, ένα μεταλλικό δαχτυλίδι και μία δερμάτινη μπάλα. Η κουλτούρα ωστόσο που περιβάλει το παιχνίδι, πλέον εμφανίζει αξιοσημείωτες διαφορές.

Η BSTN, δημοφιλής γερμανική αλυσίδα premium sportswear, δημιούργησε δύο limited edition συλλογές του Adidas forum, αφιερωμένες στις δυο πολυτιμότερες ομάδες της ιστορίας του μπάσκετ: τον Παναθηναϊκό & την Jugoplastika Split. Ο Παναθηναϊκός, αποτελεί αδιαμφισβήτητα την πιο παρασημοφορεμένη ομάδα στην Ευρώπη, με ρεκόρ έξι πρωταθλημάτων EuroLeague. Από την άλλη πλευρά, η Jugoplastika Split, είναι η μοναδική ομάδα που κέρδισε επι τρία συνεχόμενα χρόνια τον κορυφαίο διαγωνισμό της Ευρώπης.

Οι δύο μοναδικές εκδόσεις αποτελούν φόρο τιμής στους μοναδικούς πολιτισμούς, στους πολυάριθμους τίτλους των ομάδων και στην ευρωπαϊκή κληρονομιά του μπάσκετ!

Το Adidas x BSTN Forum ’84, είναι αφιερωμένο στην εποχή που ο ΠΑΟ ήταν ο απόλυτος βασιλιάς της Ευρώπης. Κεντημένο με έξι αστέρια τα οποία αντιπροσωπεύουν τους έξι τίτλους της ομάδας, με premium σουεντ δερμάτινες λεπτομέρειες στο εμβληματικό πράσινο χρώμα του Παναθηναϊκού. Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά βρίσκεται στην σόλα του παπουτσιού που αντικατοπτρίζει τα νερά του μαρμάρου.

Ντυμένο με μαύρο και κίτρινο χρώμα, ακριβώς στα χρώματα της ομάδας Jugoplastika Split, το Adidas x BSTN Forum ’84, αφιερωμένο στην εποχή που η ομάδα ήταν κυρίαρχη στον χώρο. Με μια custom ετικέτα με θηλιά στη φτέρνα και το branding της ομάδας στον αστράγαλο, το συγκεκριμένο high-top sneaker φωνάζει “Euro”, ξυπνώντας μνήμες από το θρυλικό κατάμεστο γυμναστήριο Gripe, που εκείνα τα χρόνια παρουσίαζε ένα παιχνίδι που ήταν πραγματικά μπροστά από την εποχή του.

Η capsule συλλογή κυκλοφορεί μαζί με δύο limited coffee-table books, ένα αφιερωμένο σε κάθε μια από τις δύο εμβληματικές ευρωπαϊκές ομάδες, για να γιορτάσει την μπασκετική τους κληρονομιά. Κάθε τόμος περιλαμβάνει συνομιλίες με άτομα που αντιπροσώπευσαν τις δύο ομάδες, την ιστορία τους και την κουλτούρα που τις κάνει μοναδικές, μαζί με εικόνες της καμπάνιας.

Advertisement

Posted

in

by

Comments

Γράψε μας την γνώμη σου.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: